Termékajánló
Hírlevél
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate

Szünetmentes tápegységek

Főkategória >Szünetmentes tápegységek

Mi is pontosan a szünetmentes tápegység?

A UPS (uninterruptible power supply) néven is ismert eszköz a hálózatkimaradások és hálózati feszültségingadozások alkalmával is biztosítja a zavartalan áramellátást a számítógépek, orvosi-, ipari- és biztonságtechnikai gépek számára, vagyis az egyenirányítóból, inverterből és akkumulátorból álló egység védelmet nyújt az elektromos problémák okozta károk, adatvesztések ellen. Ismerje meg a széles spektrumot felölelő kínálatunkat, és válasszon igényei szerint termékeink közül!
A szünetmentes tápegység gyakorlati haszna

Sokan nem is sejtik, mekkora veszélyt jelenthet a számítógépekre és az egyéb elektromos berendezésekre egy ártalmatlannak tűnő áramszünet vagy feszültségingadozás. Ráadásul egy váratlanul fellépő zavar tönkreteheti az aktuális munkánkat, amennyiben a jelenség komolyabb adatvesztéssel is jár. A kettős problémára a szünetmentes tápegység nyújt megoldást, ami ­topológiától függően a hálózati zavarok megszűrésével és feszültség stabilizálásával védi eszközeinket, és típustól függően percekig-órákig képes elektromos árammal ellátni azokat.

Hogyan működik a szünetmentes táp?

A hálózati feszültség meglétekor az egyenirányító tölti az akkumulátortelepet, és kialakítástól függően akár megtáplálja az invertert is, ami előállítja a hálózatinak megfelelő kimeneti feszültséget. A UPS a hálózati áramforrás és az elektromos berendezés közé kerül beépítésre. Az akkumulátortelep tárolja az energiát, így áramkimaradás esetén akkumulátorról képes ellátni a fogyasztókat. Ilyen módon képes megóvni a számítógépet, hifit, riasztót és egyéb eszközöket a hirtelen leállástól. A legtöbb szünetmentes tápegység kiszűri a feszültségingadozásokat, megóvva így eszközeinket a túlfeszültség okozta károktól

Ismerje meg webáruházunk termékpalettáját, és válasszon az eszközeihez illő szünetmentes tápegységet!