Új jelszó kérése
Kategóriák
 • Tápegységek [3504]
  •  
 • DC/DC konverterek [13603]
  •  
 • Akkumulátorok [245]
  •  
 • Szünetmentes tápegységek [201]
  •  
 • Transzformátorok [31]
 • Akkumulátortöltők [20]
  •  
 • Inverterek [2]
  •  
 • Napelemes eszközök [26]
  •  
Termékajánló
Hírlevél
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate

Blog

Az XP Power tápegység kínálata HPD4K5 típusú 4500W kimeneti teljesítményű ipari tápegységekkel bővült.

Az XP Power tápegység kínálata új, versenyképes árú VCE03 és VCE10 típusú 3W és 10W kimeneti teljesítményű furatszerelhető ipari tápegységekkel bővült.

Az XP Power tápegység kínálata CMP250 típusú 250W kimeneti teljesítményű ipari és orvosi tápegységekkel bővült.

24V 10A kompakt DC-UPS a Delta Electronics kínálatából

A Delta Electronics DRU-24V10ACZ szünetmentes tápegysége - teljeskörű védelemmel!

Elérhető az XP Power legújabb, tápegység-kiválasztást segítő katalógusa

Az XP Power legfrissebb tápegység-kiválasztást segítő katalógusa 88 oldalon keresztül mutatja be az XP Power AC-DC tápegységekből, DC-DC konverterekből és nagyfeszültségű tápegységekből felépülő rendkívül széles termékkínálatát. A kiválasztást a legfontosabb termékparamétereken és képeken túl a kategóriák, alkalmazási területek és teljesítményszintek szerinti besorolás is segíti.

2018.10.18 12:27

Tápegységhez dióda

Számos olyan alkalmazás létezik, ahol a megbízható működés érdekében, a tápegység kimenetére diódát kell kötni valamilyen elrendezésben. Alábbiakban bemutatunk néhány tipikus példát.

A mélykisütés savas ólomakkumulátorokra gyakorolt hatása

A legtöbben tisztában vannak vele, hogy a mélykisütés jelentősen csökkenti az akkumulátorok élettartamát. Sokszor felmerül azonban a kérdés, hogy milyen mértékű ez az élettartam csökkenés?

3 tipp egyenáramú áramellátó rendszerekhez, amivel időt és költségeket spórolhat meg!

Cikkünkben szakmai tippeket adunk egyenáramú ellátó rendszereknél jellemzően felmerülő problémák költséghatékony megoldásaira.

Tápegységek megbízhatósága – II. rész

Előző cikkünkben a tápegységek megbízhatóságát tárgyaltuk és említést tettünk ennek meghatározásáról. Mostani cikkünkben áttekintjük, hogy mi befolyásolja a megbízhatóságot és mit érdemes tudni a legelterjedtebb számítási módszerekről.

Tápegységek megbízhatósága – I. rész

E heti cikkünkben áttekintjük, hogy mit jelent a megbízhatóság fogalma tápegységek esetén és hogy hogyan kell értelmezni az adatlapokon feltüntetett értékeket.

50W-os ultra széles bemeneti feszültségtartományú DC/DC konverterek vasúti alkalmazásokhoz

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált az XP Power vasúti alkalmazásokhoz kifejlesztett legújabb, 14 – 160VDC bemeneti feszültségtartományú RDF50 DC/DC konverter termékcsaládja!

Szuperkondenzátoros egyenáramú szünetmentes tápegységek ipari alkalmazásokhoz

Rövid idejű feszültségletörések és feszültségkimaradások általánosan előfordulnak és problémákat okoznak ipari és kereskedelmi környezetben egyaránt.

Tápegységek tervezett élettartama – elektrolitkondenzátorok – II. rész

E heti cikkünkben áttekintjük, hogy milyen feladatokat látnak el az elektrolitkondenzátorok a tápegységekben, illetve hogy mivel jár ezek meghibásodása.

Tápegységek tervezett élettartama – elektrolitkondenzátorok – I. rész

Tápegység vásárlásakor a kiválasztás egyik fontos szempontja annak várható élettartama. E heti cikkünkben áttekintjük, hogy mit is jelent a tápegység tervezett élettartama, különös tekintettel az elektrolitkondenzátorokra, mint meghatározó alkatrészekre vonatkozóan.

Új inverterekkel bővült a Powergom kínálata

Örömmel jelentjük be, hogy a Powergom kínálata a Power World PWIP valódi szinuszhullám kimenetű invertereivel bővült!

Amit tudni érdemes az akkumulátorok kapacitásáról

Az akkumulátorok energiatárolási képességét a kapacitásukkal fejezzük ki. A kapacitás egy teljesen feltöltött akkumulátor esetében adott áramnak meghatározott időintervallumon belül történő leadásának a képességét jelenti. Mértékegysége az Ah (amperóra).

Mennyire olcsó valójában az olcsó akkumulátor?

Látszólag azonos műszaki paraméterű savas ólomakkumulátorok között rendkívül nagy árkülönbségek lehetnek, azonban sok esetben az olcsóbb akkumulátor hosszú távon sokkal többe kerülhet, mint egy magasabb árú termék.

Rádiófrekvenciás tápegységekkel bővül az XP Power kínálata

Az XP Power nem csak új termékek fejlesztésével, hanem elismert, tápegységeket fejlesztő és gyártó vállalkozások felvásárlásával és azok termékeinek átvételével is bővíti a kínálatát időről időre.

Akkumulátor csere akció a Powergom Kft.-nél!

Az akkumulátorok veszélyes hulladéknak számítanak, ezért különös figyelmet kell fordítanunk az újrahasznosításukra.

DC/DC konverterek bemeneti feszültségtartománya

A DC/DC konverterek bemeneti feszültsége nagyon változó tartományokat vehet fel és ez sokszor gondot okoz a megfelelő konverter kiválasztása során. E heti bejegyzésünk célja, hogy megmutassuk, mi alapján történik a tartományok meghatározása, megkönnyítve ezáltal a fellelhető termékek közötti eligazodást.

Kapcsolóüzemű feszültségszabályzók – avagy mit nyerünk a lineáris üzeműekkel szemben?

Nagyobb elektromos berendezésekben több, különböző feszültségszintre van szükség. Ezek biztosításának egyik tipikus megoldása egy központi (front end), nagyobb feszültségű hálózati tápegység alkalmazása, amiről több, kisebb teljesítményű feszültségszabályzó alakítja ki az alacsonyabb feszültségszinteket. A kis szabályzók lehetnek lineáris vagy kapcsolóüzemű változatok is.

Több ezer DC/DC konverter a Powergom kínálatában

Örömmel tájékoztatjuk partnereinket, hogy visszajelzéseik alapján bővítettük a DC/DC konverterek termékkategória kínálatát és szűrési feltételeit, hogy megkönnyítsük a megfelelő termékek kiválasztását.

Hogyan hat a meleg a tápegységekre?

A magas környezeti hőmérséklet vagy az eszköz termelte meleg nem csak az akkumulátorokat érinti negatívan, hanem az elektronikus eszközöket is és ezen belül fokozottan a tápegységeket.

Miért fontos a hőmérsékletkompenzált akkumulátortöltés

Beköszöntött a kánikula és egyre többen szembesülnek azzal, hogy különböző, akkumulátorról működő berendezéseik (szünetmentes áramforrás, riasztó, stb.) éppen akkor nem működnek, amikor azokra a legnagyobb szükség lenne.

Akkumulátor töltési módok - három lépcsős töltés

Most egy olyan töltési módot mutatunk be, amely ötvözi az előző két módszert és megold néhány felvetett problémát.

Akkumulátor töltési módok - ciklikus töltés / gyorstöltés

Legújabb cikkünkben a ciklikus üzemben működő akkumulátorok töltési módját mutatjuk be.

Természetes léghűtésű tápegységek

Számos alkalmazás létezik, ahol ventilátorral szerelt tápegység nem alkalmazható, mivel a ventilátor túl zajos vagy a környezetből szennyeződést, port, esetleg egyéb anyagokat szívhat be.

Akkumulátor töltési módok-csepptöltés

A töltés célja az akkumulátorból kivett valamint annak önkisülése során saját maga által felhasznált energia visszatöltése.

Akkumulátorok üzemeltetése

A köznyelvben zárt, zselés, vagy kötött illetve felitatott elektrolitú megnevezéssel illetett akkumulátorok ugyanazt a technológiát takarják melynek szabatos meghatározása: kötött elektrolitú szeleppel vezérelt gázrekombinációs savas ólomakkumulátorok.

2018.10.17 17:13

Akkumulátorok tárolása

Az ólomakkumulátorok kémiai rendszerek, melyekben a kémiai folyamatok a tárolásuk során is zajlanak, ezért élettartamuk és kapacitásuk megőrzése érdekében már a gyártásukat követően és még felhasználásuk előtt is különös figyelmet és gondozást igényelnek.

Akcióban a Baren akkumulátor!

A Bären márkát sokan ismerik, hiszen az osztrák medve számtalan ipari- és gépkocsi akkumulátoron megtalálható.

Váltakozó áramú programozható tápegységek az APM kínálatából

Egyre több fejlesztő és gyártó tervezi termékeinek világszintű exportálását, aminek eléréséhez meg kell felelniük a legkülönfélébb nemzetközi és helyi szabványi követelménynek és sajátosságnak.

Az akkumulátor története röviden!

Ismerje meg az akkumulátor fejlődésének érdekes történetét! Az ókortól, egészen napjainkig tárjuk fel a változások folyamatát, az innovációk megjelenését és az akkumulátor típusok kialakulását.

Az egyenáramú szünetmentes tápegység (DC-UPS) egy kedvező megoldás az egyenáramú villamos rendszerek leállásainak megelőzésére. Cikkünkben megismerkedhet a Delta Electronics DRU-24V40ABN szünetmentes tápegységével.

Egy cikkbe sűrítettük mindazt, amit az akkumulátorokról tudni érdemes. Megismerheti a leggyakrabban előforduló akkumulátor fajtákat és a leglényegesebb jellemzőket, mindezt érdekes plusz információkkal megfűszerezve.

Cikkünkből megismerheti a hamarosan megjelenő Delta Electronics PMU szünetmentes tápegység termékcsalád főbb tulajdonságait.

Cikkünkből megtudhatja, hogy mire kell figyelni, amennyiben kapcsolóüzemű tápegységet generátorról kíván megtáplálni.

Webáruház készítés